Marea Britanie: Test de istorie și cultură britanică pentru imigranții care vor să se stabilească permanent

863
Marea Britanie: Test de istorie și cultură britanică pentru imigranții care vor să se stabilească permanent - anglia-1318320684.jpg
Imigranții vor trebui să treacă un test de istorie și cultură britanică pentru a primi pașaport britanic, a anunțat ieri premierul englez David Cameron.
În cadrul unu plan mai amplu pentru controlul frontierelor, premierul a făcut apel la public să sesizeze Crimestoppers (program nonguvernamental care încearcă să combată infracționalitatea garantând anonimatul reclamanților) în privința persoanelor suspectate că ar fi imigranți ilegali. Cameron a recunoscut că în unele comunități există "tensiune și discomfort" în privința nivelului imigrației.
Cetățenilor străini care doresc să se stabilească permanent în Marea Britanie li se cere de șase ani să răspundă la un test grilă intitulat "Life in the UK". Însă, într-o decizie controversată, miniștrii muncii au decis să nu includă o secțiune de istorie, întrucât ar fi "prea mult și nu ar fi correct". În schimb, imigranții au trebuit să răspundă unor întrebări despre structura Uniunii Europene (UE), alocațiile de stat, drepturi egale și discriminare. Ieri, David Cameron a spus că responsabilii guvernamentali "'vor revizui întregul test pentru a plasa în centrul lui istoria și cultura britanică".

Testele ar urma să conțină întrebări din subiecte ca ocupația romană, regina celtică Boudicca, cucerirea normandă, Magna Carta, Războiul celor două roze, Elisabeta I, Bătălia Angliei și Winston Churchill. De asemenea, aspiranții vor trebui să răspundă la întrebări privind operarea pieței unice sau despre diferențele dintre Consiliul Europei, Uniunea Europeană, Comisia Europeană și Parlamentul European.

Au existat de asemenea propuneri ca imigranții să fie obligați să plătească o sumă, posibil chiar de câteva mii de lire sterline, înainte de a li se permite intrarea în Marea Britanie. În același context, s-a propus și sancționarea oricărui imigrant care datorează peste o mie de lire sterline pentru asistență medicală care nu este de urgență. Acestuia ori nu i se va acorda o viză, împiedicându-l să beneficieze de continuarea tratamentului, ori i se va refuza permisul de ședere, relatează Agerpres.ro.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 23 Septembrie 2011
Stire din Cultură-Educație : Porți deschise la Cetatea Carsium
Pagina a fost generata in 0.3253 secunde