Marea Britanie suspendă legile concurenței pentru a permite benzinăriilor să se alimenteze

161
Marea Britanie suspendă legile concurenței pentru a permite benzinăriilor să se alimenteze - benzina-1632726880.jpg

Articole recomandate

Guvernul UK a suspendat legile concurenței pentru a permite companiilor petroliere să oferteze benzinăriile rămase fără combustibili ca urmare a crizei de șoferi din Regatul Unit, scrie standard.co.uk. Lipsa șoferilor a provocat „probleme serioase” la stațiile de benzină, cel puțin jumătate din stațiile care nu sunt pe autostradă declarând că nu mai au combustibili. Ministrul pentru Afaceri, Energie și Strategie Industrială Kwasi Kwarteng s-a întâlnit duminică cu companiile petroliere și cu comercianții pentru a căuta soluții.


Kwasi Kwarteng a fost de acord să suspende temporar Legea concurenței din 1998, astfel încât companiile să-și poată comunica și optimiza oferta.


Domnul Kwarteng a spus: „Avem în vedere planuri de urgență pe termen lung astfel încât aprovizionarea cu combustibili să poată fi menținută și livrările să poată fi efectuate. Deși a existat și continuă să existe o mulțime de combustibil la rafinării și terminale, suntem conștienți că au existat probleme pe lanțul de aprovizionare. Acesta este motivul pentru care vom adopta Protocolul petrolier pentru a ne asigura că industria poate transmite informații vitale și să colaboreze mai eficient”


Domnul Kwarteng a mulțumit șoferilor de vehicule grele și personalului pentru „munca lor neobosită” în timpul acestei crize.


Cozile la stațiile de benzină au continuat duminică (pentru a treia zi), în ciuda asigurărilor de la secretarul de stat de la Transporturi, Grant Shapps, că există „mult” combustibil disponibil.


Guvernul a anunțat o schemă de viză temporară care va viza 5.000 de șoferi străini de vehicule grele autorizați să intre în Marea Britanie cu contracte de trei luni până în ajunul Crăciunului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.4697 secunde