Cancelarul german Angela Merkel:

"Marea Britanie nu va avea aceleași drepturi ca o țară a Uniunii Europene"

231
1

Articole recomandate

Marea Britanie nu va avea aceleași drepturi ca o țară a Uniunii Europene după Brexit, a atras atenția, ieri, cancelarul german Angela Merkel, criticând de asemenea unele "iluzii" în acest sens ale Regatului Unit la ora actuală, relatează AFP și DPA.

"O țară terță nu va beneficia de aceleași drepturi sau de drepturi mai avantajoase ca o țară membră a UE", a spus Angela Merkel într-un discurs în Camera Deputaților (Bundestag), la Berlin, înaintea unui summit european care trebuie să fixeze liniile roșii ale UE în negocierile cu Londra privind Brexit-ul.

"Poate vă gândiți că toate acestea sunt evidente, însă trebuie să o spun clar, din păcate, deoarece am sentimentul că unii din Marea Britanie au încă iluzii", a adăugat cancelarul german. "A crede că Marea Britanie ar putea obține avantaje mai mult sau mai puțin echivalente, după ieșirea din UE, cu cele de care beneficiază astăzi ar fi pierdere de timp", a insistat ea.

Merkel se așteaptă la negocieri "dificile" în lunile următoare. "Nu este nicio îndo-ială", a insistat ea, atenționând că discuțiile privind angajamentele financiare ale Marii Britanii față de Uniunea Europeană trebuie să aibă loc la începutul negocierilor privind Brexit-ul. "Marea Britanie va trebui să își clarifice modul în care vede viitoarele relații cu UE înainte ca negocierile privind ieșirea din blocul comunitar să înceapă", a subliniat ea.

Această ordine de desfășurare a lucrurilor este "ireversibilă", a spus cancelarul german, în contextul în care Marea Britanie ar vrea să meargă pe două fronturi în același timp.

Liderii celor 27 de state ale UE rămase se vor reuni într-un summit, la sfârșitul acestei săptămâni, cu scopul de a aproba liniile directoare ale UE în negocierile privind Brexit-ul.

UE speră să înceapă negocierile privind Articolul 50 după alegerile generale anticipate prevăzute în Marea Britanie, la 8 iunie. Acest scrutin a fost convocat de premierul britanic Theresa May, care speră să își consolideze poziția în perspectiva negocierilor legate de Brexit. 

Comentează știrea

liviu burebista
28 aprilie 2017
sE DESTRAMA CEL DE-AL IV-LEA REICH?

Daca ar avea si mustata, tzatza Merkel ar putea fi confundata cu Hitler. Englezii sant cu picioarele pe pamant , de aceea au si iesit din Kolhozul asta european. Oricum nu va rezista constructia asta dictatoriala a Germaniei, mai devreme sau mai tarziu statele europei se vor elibera de sub jugul celei mai mari farse , care se numeste UE.

Pagina a fost generata in 1.4813 secunde