Marea Britanie, invadată de șobolani mutanți

371
Marea Britanie, invadată de șobolani mutanți - sobolan-1383756248.jpg

Articole recomandate

O specie mutantă de șobolani, imună la otravă din cauza unei variații genetice rezistente la toxine, a fost descoperită în anumite regiuni din Marea Britanie, potrivit Mediafax.ro.
Alte două specii de rozătoare au fost descoperite recent în Sussex, sporind temerile că se înmulțesc cu repeziciune. Se crede că aceste două specii provin de pe continent, cel mai probabil din Franța, informează dailystar.co.uk.

Ultimele două specii de șobolani au fost găsite în Eastbourne, Hastings, Battle și East Grinstead, în sudul Angliei, iar acum au ajuns probabil și în Scoția.

"Otrăvurile cumpărate din magazinele specializate, precum și acelea folosite de serviciile de deratizare, nu sunt eficiente împotriva acestora", a afirmat Dougie Clarke, de la Universitatea din Huddersfield, care a mai adăugat că "(șobolanii, n.r.) poartă o mulțime de boli. De asemenea, rod cablurile electrice".

Există chiar teama că animalele de companie ar putea muri dacă sunt mușcate de noile specii de șobolani, din cauza cantității mari de otravă din organismul acestora.

Șobolanii, care au dezvoltat o genă imună la toxine, sunt rezistenți la otravă, iar serviciile de deratizare consideră că este nevoie de o nouă generație de otrăvuri capabilă să îi distrugă.





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3237 secunde