Marea Britanie: Datele privind imigrația, mult inferioare comparativ cu estimările anterioare

153
Marea Britanie: Datele privind imigrația, mult inferioare  comparativ cu estimările anterioare - marea-1503581803.jpg

Articole recomandate

Datele oficiale publicate, ieri, la Londra arată că migrația netă în Marea Britanie în perioada martie 2016 - martie 2017 s-a redus cu 81.000, până la 246.000 de persoane, mai mult de jumătate din această scădere fiind cauzată de o creștere a numărului de cetățeni din Uniunea Europeană care părăsesc teritoriul britanic și de o reducere a numărului celor care sosesc, transmite Reuters.

Astfel, migrația netă a cetățenilor UE în Marea Britanie a scăzut cu 51.000, până la cel mai redus nivel începând din decembrie 2013.

De la referendumul din iunie 2016 privind ieșirea Marii Britanii din UE, diferența anuală între numărul străinilor care se stabilesc pe teritoriul britanic și cel al străinilor care părăsesc țara insulară a scăzut constant de la un maxim de aproape 350.000, potrivit Oficiului de statistică britanic.

Cele mai mari scăderi s-au înregistrat în rândul cetățenilor proveniți din cele zece țări, printre care Polonia și Ungaria, devenite membre ale Uniunii Europene în 2004.

Londra a anunțat că vizează garantarea drepturilor cetățenilor UE care trăiesc în Marea Britanie, importanți în special în sectoare precum construcțiile și HORECA. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5275 secunde