€ 4.7601
£ 5.4034
$ 4.2755

Mai multe ştiri online:

Manifestații pro și contra imigranților, în Germania

Ştire online publicată Luni, 03 Septembrie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Mai multe mii de manifestanți s-au adunat, sâmbătă după-amiază, pe străzile din Chemnitz, în estul Germaniei, în două marșuri distincte, unii pentru a-și exprima nemulțumirea, ceilalți pentru a marca sprijinul lor față de politica guvernului în domeniul migrației, transmite AFP.

Acest oraș din landul Saxonia este de o săptămână scena mai multor manifestații, devenind epicentrul mobilizării împotriva solicitanților de azil în Germania după uciderea unui german cu lovituri de cuțit, week-end-ul trecut. O crimă pentru care justiția a arestat un irakian și un sirian.

Circa 6.000 de persoane au defilat la apelul diverselor mișcări ale dreptei radicale, dar și al partidului de extremă dreaptă Alternativa pentru Germania (AfD) și al mișcării anti-islam și anti-Merkel Pegida.

Unii au scandat „Noi suntem poporul” sau „Merkel trebuie să plece”, fluturând drapele germane. Alții au defilat cu fotografii mari ale „victimelor” atacurilor comise, în opinia lor, de solicitanți de azil.

Mai devreme, în cursul după-amiezii, la apelul mai multor asociații și partide politice progresiste, aproximativ 3.500 de persoane, potrivit poliției, au defilat sub sloganul „Inimă, și nu ură”.

„Chemnitz nu este nici gri, nici brun”, se putea citi pe pancarta unui manifestant, depusă sub impozantul bust al lui Karl Marx situat în fața primăriei orașului (în perioada comunistă, Chemnitz s-a numit Karl Marx Stadt). 

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7036 secunde