Mai multe ştiri online:

Manifestații la Tbilisi. Vladimir Putin interzice zborurile spre Georgia

Ştire online publicată Luni, 24 Iunie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Vladimir Putin a interzis, vineri, companiilor aeriene rusești să zboare spre Georgia, unde mii de persoane au manifestat pentru a doua seară consecutiv împotriva puterii considerate proruse, la o zi după violențe izbucnite în urma intervenției unui deputat rus în legislativul acestei foste republici sovietice din Caucaz, relatează AFP. 


„Cu începere de la 8 iulie 2019, companiile aeriene rusești au temporar interdicția de a efectua zboruri de pe teritoriul Federației Ruse spre teritoriul Georgiei”, potrivit unui document publicat pe site-ul Kremlinului. 


Vineri, la Tbilisi, cel puțin 15.000 de persoane au răspuns la apelul opoziției și s-au adunat în fața parlamentului Georgiei. Unii participanți au venit purtând bandaj pe un ochi în sprijinul manifestanților răniți în ciocnirile cu poliția. Majoritatea protestatarilor au cerut să se pună capăt influenței oligarhului Bidzina Ivanișvili, fondatorul partidului la putere Visul Georgian și frecvent prezentat ca omul forte al țării. 


Această țară mică din Caucazul de Sud, aliată a SUA, s-a confruntat cu Moscova într-un scurt conflict de cinci zile în august 2008. Georgia a întrerupt legăturile diplomatice cu Rusia după ce Moscova a recunoscut în același august fierbinte din 2008 independența celor două regiuni separatiste georgiene Osetia de Sud și Abhazia, unde Rusia dispune în prezent de baze militare. 


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 8621 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 4041 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Monden
luni, 15 iulie Foto : Cornelia Catanga a făcut infarct! 2961 vizite, 0 comentarii Cornelia Catanga a făcut infarct!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7074 secunde