Manifestație împotriva expulzării romilor, sâmbătă, la Lyon

370
Manifestație împotriva expulzării romilor, sâmbătă, la Lyon - omanifestatievaavealocsambatalal-1347656314.jpg
O manifestație convocată la inițiativa asociațiilor de susținere a romilor din Lyon are loc sâmbătă, la ora 10.00 (11.00, ora României), în piața Sathonay, din primul arondisment al acestui oraș, informează publicația locală "Lyon Capitale". 

Acțiunea urmărește să denunțe creșterea numărului de expulzări în regiune. În perioada iulie-august, 609 romi originari din România, Kosovo, Bosnia-Herțegovina și Macedonia au fost expulzați din șapte locuri diferite din Lyon. Un alt zbor charter cu destinația România a decolat joi, 13 august, cu 240 de persoane la bord. 

În pofida protestelor asociațiilor, Medecins du monde este singura dintre ele care a fost primită de instituții începând cu ianuarie 2011. Scopul întâlnirii a fost de a evalua condițiile sanitare din tabăra din Saint-Priest. Două zile mai târziu, pe 29 august, tabăra era goală și 116 romi și-au găsit refugiul într-un parc public din apropiere. 

Miercuri, în timpul reuniunii de prezentare a evenimentului, apelul la manifestație fusese deja semnat de zeci de asociații. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 12 Septembrie 2012
Stire din Actual : Ce mare dorință  are François Hollande
Pagina a fost generata in 1.345 secunde