Manfred Weber: "Turcia nu poate adera la UE"

313
Manfred Weber:

Articole recomandate

Manfred Weber, candidat al Partidului Popular European (PPE) la funcția de președinte al Comisiei Europene, susține că Turcia nu poate adera la Uniunea Europeană și promite că dacă va ajunge șef al CE va sista negocierile cu Ankara, transmite Reuters. 
Adresându-se conservatorilor din landul german Bavaria, Weber a declarat, ieri, că "toată lumea dorește relații bune cu Turcia, toată lumea dorește să colaborăm îndeaproape", dar a adăugat: "dacă voi ajunge președintele Comisiei, voi da instrucțiuni birourilor din Bruxelles să pună capăt dialogului cu Turcia privind aderarea la Uniunea Europeană". "Turcia nu poate deveni membră a Uniunii Europene, să spunem clar asta", a insistat el, în aplauzele colegilor din Uniunea Creștin Socială (CSU).
 
Guvernul de la Ankara consideră în continuare aderarea la UE un obiectiv strategic, dar negocierile în acest sens începute în 2004 sunt blocate de câțiva ani. Reuters reamintește că în octombrie 2018 președintele turc Recep Tayyip Erdogan a afirmat că ar putea supune la referendum candidatura țării sale, despre care consideră că este afectată de prejudecățile împotriva musulmanilor. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3621 secunde