Manevre militare în Iran pentru combaterea Statului Islamic

100
Manevre militare în Iran pentru combaterea Statului Islamic - iran-1447773043.jpg

Articole recomandate

Iranul a început marți manevre militare în nord-estul țării pentru a-și testa capacitatea de reacție la eventuale atacuri din partea unor grupări armate, între care organizația Statul Islamic, a anunțat marți un comandant militar, citat de AFP.



'Unul din obiectivele acestor manevre este verificarea metodelor și mijloacelor de a face față unor eventuale acțiuni teroriste la frontiere', a declarat generalul Amir-Reza Azarban, comandant militar al provinciei Khorasan (nord-est) din apropierea graniței cu Afganistanul.

Diferite corpuri ale armatei participă cu tancuri, elicoptere și avioane la aceste exerciții programate să dureze până miercuri.

Generalul Ahmad Reza Pourdastan, comandantul forțelor terestre iraniene, declara luni că, în cazul în care membri ai grupării Statul Islamic se apropie la mai puțin de 40 de kilometri de frontierele iraniene, atât dinspre Irak cât și dinspre Afganistan, Iranul va reacționa cu forță.

Manevrele iraniene intervin după atentatele de vineri de la Paris și după declarațiile ministrului irakian de externe, Ibrahim Jaafari, care a afirmat în urmă cu două zile că țara sa a furnizat Franței, SUA și Iranului informații despre posibile atacuri în aceste țări din partea Statului Islamic.

Președintele francez François Hollande și omologul său iranian Hassan Rohani au subliniat marți, în cadrul unei convorbiri telefonice, 'importanța vitală a luptei, cu toate forțele, împotriva Statului Islamic și a terorismului'.

Putere musulmană șiită regională, Iranul este deja angajat în lupta împotriva organizației extremiste sunite în Irak și în Siria, țări unde Teheranul a trimis consilieri militari și voluntari pentru a sprijini guvernele lor în lupta împotriva grupării jihadiste.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1801 secunde