Mandat european de arestare pe numele lui Puigdemont, fostul lider secesionist din Catalonia

95
Mandat european de arestare pe numele lui Puigdemont, fostul lider secesionist din Catalonia - puigdemont-1509779551.jpg

Articole recomandate

Un judecător spaniol a emis un mandat european de arestare pe numele lui Carles Puigdemont, fostul lider catalan secesionist.


"Acesta este un dosar destinat în întregime autorităților judiciare a căror independență o respectăm pe deplin'', a răspuns vineri, fără a oferi mai multe explicații, o purtătoare de cuvânt a Comisiei, întrebată despre ultimele evoluții din Catalonia.

Întrebată în multe rânduri despre acest subiect, aceasta a formulat același răspuns de fiecare dată, apreciind că este de competența justiției să trateze acest dosar. Ea a menținut o poziție identică și în legătură cu situația a opt membri ai guvernului lui Carles Puigdemont plasați în detenție preventivă de către Spania.

De la izbucnirea crizei din Catalonia, Comisia Europeană a refuzat să intervină în ceea ce consideră că face parte din "ordinea constituțională spaniolă", în ciuda multor solicitări.

Carles Puigdemont însuși a declarat că a rămas la Bruxelles, capitala UE, pentru a avertiza Europa în legătură cu ''represiunea'' din Catalonia.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4123 secunde