"Mama" și "tata" devin "părintele 1" și "părintele 2". Apar critici dure!

366

Articole recomandate

Franța a decis că familia va fi doar familie, nu tradițională sau modernă, compusă din doi părinți. Mama devine "părintele 1", iar tata, "părintele 2", sau invers, depinde cum se înțeleg soții între ei, scrie tabu.ro


Școlile din Franța vor să fie înlocuite cuvintele "mamă" și "tată" în toate documentele oficiale din instituțiile de învățământ. Mișcarea face parte dintr-un amendament pentru un nou proiect de lege privind educația, prin care este urmărită eliminarea completă a discriminării împotriva părinților de același sex. Criticii susțin însă că această schimbare "dezumanizează" și ar putea conduce la o altă problemă, referitoare la "cine va putea fi părintele 1".


"Acest amendament urmărește să dezrădăcineze diversitatea familială a copiilor în cadrul formelor administrative depuse în școală", a declarat Valérie Petit, parlamentar din partidul majoritar, conform 20 minutes. Valérie Petit a explicat faptul că aceste cuvinte "mamă și tată", în toate documentele școalare, cum ar fi documentele de autorizare a copiilor pentru a merge în excursii, nu au mai ținut cont de noua punere în vigoare a legii care permite căsătoria între homosexuali și nici existența părinților de același sex.


Amendamentul spune: "Pentru a preveni discriminarea, înscrierea la școală, registrele de clasă, autorizațiile pentru părinți și toate celelalte formulare oficiale care implică copii trebuie să menționeze doar părintele 1 și părintele 2." Deși amendamentul a fost adoptat de deputați marți, 12 februarie, acesta ar putea fi totuși respins de Senatul Franței, dar va reveni apoi la Adunarea Națională pentru o revizuire finală.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8445 secunde