Maia Sandu: „Republica Moldova vrea să devină membră a UE într-o zi”

185
Maia Sandu: „Republica Moldova vrea să devină membră a UE  într-o zi” - maiasandu-1639585612.jpg

Articole de la același autor

Maia Sandu a declarat, într-un interviu pentru Reuters, că Republica Moldova aspiră să adere la Uniunea Europeană și că ar vrea ca acest lucru să se întâmple mai devreme decât mai târziu.

Declarațiile președintei Maia Sandu au reprezentat cea mai directă și clară exprimare publică a cursului pro-occidental și pro-european al Republicii Moldova. Sandu, al cărei partid reformist a obţinut o victorie detaşată în alegerile parlamentare din luna iulie, este văzută în Republica Moldova ca un simbol al schimbării care oferă UE un succes de politică externă într-o ţară aproape falimentată de corupţia endemică.

„Republica Moldova vrea să devină membră a UE într-o zi”, a mai spus Maia Sandu, care a evitat afirmaţiile fără echivoc privind orientarea ţării după ce a ajuns la putere la sfârşitul lui 2020, dată fiind dependenţa Moldovei de gazul rusesc. „Ne-ar plăcea să ajungem acolo preferabil mai devreme decât mai târziu”, a afirmat Sandu în cadrul interviului care a avut loc într-un hotel din Bruxelles.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4144 secunde