€ 4.7249
£ 5.2925
$ 4.2241

Mai multe ştiri online:
Raport ONU, despre situația din Afganistan

Mai mulți civili uciși de forțele SUA și afgane decât de talibani

Ştire online publicată Joi, 25 Aprilie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Forțele americane și afgane au ucis mai mulți civili decât talibanii sau alte grupări insurgente în Afganistan, potrivit unui raport al Națiunilor Unite pe primul trimestru din 2019, făcut public ieri, informează France Presse.

În perioada respectivă, forțele internaționale și proguvernamentale s-au făcut responsabile de moartea a 305 civili, față de 227 de civili, câți au fost uciși de talibani și de alte grupări armate, indică acest raport al Misiunii de asistență a Națiunilor Unite în Afganistan (UNAMA).

Cele mai multe dintre decese s-au produs în timpul atacurilor aeriene sau în cursul misiunilor de recunoaștere la sol, desfășurate în special de către forțele afgane, între care unele „par să acționeze în deplină impunitate”, potrivit raportului.

„UNAMA cere forțelor de securitate naționale afgane și forțelor militare internaționale să efectueze anchete privind suspiciunile legate de victimele civile, să facă publice rezultatele investigațiilor și să despăgubească victimele în mod corespunzător”, subliniază organizația.

ONU a început să elaboreze statistici privind victimele civile în Afganistan în 2009, pe fondul deteriorării situației de securitate din această țară.

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7236 secunde