Mai multe companii suspendă folosirea avioanelor Boeing 737 Max 8, în urma accidentului din weekend

154
Mai multe companii suspendă folosirea avioanelor Boeing 737 Max 8, în urma accidentului din weekend - h55044475e1552297235104-1552297924.jpg

Articole recomandate

Conducerea Ethiopian Airlines a decis să suspende folosirea avioanelor de tip Boeing 737 Max 8, precum au procedat și mai multe companii aeriene din China și Insulele Cayman. Decizia vine după ce, duminică, un avion Boeing 737 Max 8 s-a prăbușit în Etiopia. 157 de oameni au murit în tragedia aviatică. 


Accidentul aviatic a avut loc la mai puțin de jumătate de an de când același model de avion Boeing 737 Max 8, aparținând companiei Lion Air din Indonezia, s-a prăbușit în apropiere de Jakarta. 


"În urma accidentul tragic, compania Ethiopian Airlines va suspenda activitatea tuturor avionelor Boeing 737 Max 8, până la noi ordine", se arată într-un comunicat de presă al companiei aeriene, publicat luni pe Twitter. "Încă nu știm cauza accidentului, dar am decis să luăm toate măsurile de siguranță posibile", au precizat reprezentanții Ethiopian Airlines, a doua cea mai mare companie aeriană din Africa. 


Potrivit publicației The Guardian, citate de Mediafax, Decizia luată de companie vine după ce autoritățile chineze au suspendat activitatea acestui tip de aeronave. Deși cauza accidentului aviatic este deocamdată necunoscută, compania Cayman Airlines a suspendat, la rândul ei, operațiunile tuturor avionelor Boeing 737 Max 8. Duminică, zborul Ethiopian Airlines ET 302, care se afla în rută spre Nairobi de la Addis Ababa, s-a prăbușit la șase minute de la decolare. Aeronava s-a prăbușit într-un câmp din apropierea satului Tulu Fara, la 60 de kilometri de capitala Etiopiei. Statele Unite vor trimite o echipă pentru investigația prăbușirii aeronavei Ethiopian Airlines.





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9211 secunde