Mahmoud Abbas va fi primit, vineri, la Paris

120
Mahmoud Abbas va fi primit, vineri, la Paris - mahmoudabbas-1513767040.jpg

Articole recomandate

Președintele Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas, va fi primit, vineri dimineață, de Emmanuel Macron, la două săptămâni după premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a anunțat, ieri, președintele Franței, potrivit AFP.

"Franța are voința de a discuta cu cele două părți, israeliană și palestiniană, cărora nu ne putem substitui pentru a construi pacea", a explicat Emmanuel Macron la finalul unei întrevederi cu regele Abdullah al II-lea al Iordaniei.

"Este o greșeală să dorești să faci acest proces în locul lor. Nu este timpul pentru o inițiativă franceză asupra acestui dosar", a apreciat șeful statului francez.

La 10 decembrie, la finalul unui dejun la Palatul Elysee, Emmanuel Macron l-a îndemnat pe Benjamin Netanyahu să facă "gesturi curajoase" față de palestinieni pentru a ieși din impasul actual și a permite reluarea dialogului israeliano-palestinian.

Președintele francez, Emmanuel Macron, și-a confirmat intenția de a efectua în primăvara sau vara lui 2018 o vizită în Iordania, "un partener indispensabil’ pentru Paris în Orientul Mijlociu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.375 secunde