Mai multe ştiri online:

MAE ucrainean atenționează împotriva amestecului străin în Republica Moldova

Ştire online publicată Marţi, 11 Iunie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Situația politică din Republica Moldova este urmărită cu îngrijorare în Ucraina. Într-un comunicat al Ministerului de Externe ucrainean, citat de Unian.ua, se subliniază că „este important pentru Republica Moldova, dar și pentru situația securitară din regiune să nu se admită o intervenție străină care ar fi orientată spre realizarea scenariului rus de federalizare a republicii”. 


„În calitate de stat-mediator și garant, Ucraina este interesată într-o Republică Moldova stabilă, democratică și europeană, și este gata să ofere, în caz de necesitate, sprijin în soluționarea problemelor actuale”, se spune în comunicatul diplomației ucrainene. 
Ministerul de Externe ucrainean îndeamnă „principalele forțe politice din Republica Moldova să acționeze în cadrul sistemului de drept și să soluționeze problemele pe calea dialogului politic, pentru a evita o confruntare de forță”. 


„Republica Moldova este pentru Ucraina un important partener și vecin, de care ne leagă interese și un viitor european comune”, se subliniază în comunicatul diplomației ucrainene. 
Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7166 secunde