MAE: România s-a abținut la votul legat de aderarea Palestinei la UNESCO

418
MAE: România s-a abținut la votul legat de aderarea Palestinei la UNESCO - unesco-1320143068.jpg

Articole recomandate

România a votat "abținere" legat de aderarea "Palestinei" la UNESCO, în cadrul votului derulat la Paris, pentru că nu consideră că acum este un moment potrivit pentru demersul palestinian, prioritatea trebuind să fie reluarea negocierilor directe.Precizarea a fost transmisă de MAE, marți, după ce site-ul postului Radio Netherlands a relatat, luni, că România s-a pronunțat împotriva admiterii "Palestinei" în UNESCO, în cadrul votului derulat luni la Paris, în Conferința Generală a UNESCO.

"România a votat «abținere» pentru că nu consideră că acum este un moment potrivit pentru demersul palestinian. Prioritatea în acest moment a celor două părți și a comunității internaționale ar trebui să fie reluarea negocierilor directe. România consideră că o agenție specializată din sistemul ONU, precum UNESCO, ar fi trebuit să amâne pronunțarea în această chestiune, în timp ce tema se află în analiza Consiliului de Securitate al ONU, care este unul dintre organele decizionale principale ale organizației mondiale și, totodată, principal responsabil în menținerea păcii și securității internaționale", menționează MAE.Ministerul de Externe precizează că România "rămâne ferm atașată soluției a două state, respectiv un stat palestinian viabil, democratic și independent, care să trăiască în pace și securitate alături de statul israelian".

"O soluție viabilă în Procesul de Pace trebuie să rezulte numai din negocieri între părțile direct implicate, cu sprijinul Cvartetului. Din acest motiv, România nu susține și nu va susține inițiativele unilaterale care pot să afecteze Procesul de Pace, indiferent din ce parte ar veni acestea", precizează MAE.



 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 27 Octombrie 2011
Stire din Politică-Administrație : Guvernul acordă sprijin Turciei
Pagina a fost generata in 0.5037 secunde