MAE moldovean dorește rechemarea la Chișinău a ambasadorului în Rusia

192
MAE moldovean dorește rechemarea la Chișinău a ambasadorului în Rusia - andreinegu-1550187150.jpg

Articole recomandate

Ministerul de Externe al Republicii Moldova a propus, miercuri, rechemarea ambasadorului său în Federația Rusă, Andrei Neguță, dar președintele prorus Igor Dodon se opune acestei inițiative, potrivit mass-media de peste Prut. 


Motivul rechemării ar fi modul în care Andrei Neguță a gestionat subiectul privind deschiderea unei reprezentanțe diplomatice a Transnistriei la Moscova și faptul că nu a promovat corect și cu suficientă fermitate poziția Republicii Moldova față de acest subiect, notează portalul Deschide.md. 


MAE moldovean a denunțat în mod repetat deschiderea unei reprezentanțe diplomatice a Tiraspolului în capitala Federației Ruse, sub orice formă. 


Într-o declarație acordată, miercuri seara, agenției de presă ruse TASS, Igor Dodon a declarat că nu va semna decretul privind rechemarea ambasadorului Andrei Neguță de la Moscova dacă o asemenea decizie va fi adoptată de guvern.

"Rechemarea ambasadorilor este dreptul exclusiv al președintelui, care nu poate fi ocolit", a spus Dodon, exprimându-și opinia că guvernul s-ar putea să întrunească unanimitatea în privința acestei decizii. "Sper ca bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, care face parte din componența cabinetului de miniștri, să se opună unei astfel de decizii", a adăugat Dodon. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0795 secunde