€ 4.726
£ 5.3065
$ 4.2193

Mai multe ştiri online:

Macron dorește reformarea G7. "A devenit un teatru al umbrelor!"

Ştire online publicată Miercuri, 29 August 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Președintele francez Emmanuel Macron a declarat că dorește reformarea G7, care și-a arătat diviziunile la summitul din iunie din Canada, și să consolideze dialogul între grupul statelor puternic industrializate și China, India și Africa, relatează AFP.

„Nu trebuie să reproducem acest teatru al umbrelor și al diviziunilor care mai mult ne-a slăbit decât ne-a făcut să mergem înainte”, a declarat Macron în fața ambasadorilor Franței reuniți la Paris.

Ultimul summit G7 din iunie din Canada s-a încheiat cu un fiasco, când președintele american Donald Trump a respins textul final și l-a atacat virulent pe premierul canadian Justin Trudeau pe fondul disputelor comerciale.

„Sper că putem reînnoi formatul și ambițiile”, a adăugat Macron, a cărui țară va prelua președinția rotativă a G7 în 2019, după Canada în 2018.

„Voi propune până la sfârșitul anului celorlalte state membre o reformă în legătură cu Statele Unite, care vor prelua după noi președinția G7 în 2020”, a declarat șeful statului francez.

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7236 secunde