€ 4.7199
£ 5.2701
$ 4.1541

Mai multe ştiri online:

Macron anunță crearea unui muzeu în memoria victimelor terorismului

Ştire online publicată Vineri, 21 Septembrie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Președintele francez Emmanuel Macron a anunțat, în cursul ceremoniei anuale de omagiere a victimelor terorismului, construirea unui muzeu-memorial dedicat acestora, precum și măsuri suplimentare pentru cei care au avut de suferit în urma atentatelor, informează AFP.

Împreună cu soția sa, șeful statului a asistat, miercuri după-amiază, în grădinile Domului Invalizilor din Paris, la această ceremonie, aflată la a 19-a ediție, organizată de Asociația franceză a victimelor terorismului (AFVT) și de Federația națională a victimelor atentatelor și accidentelor colective.

„Doresc ca un muzeu-memorial să fie creat și ca lucrările să fie lansate fără întârziere”, a declarat el în fața unei asistențe formate din reprezentanți ai victimelor, miniștri, precum și personalități politice, precum fostul președinte Nicolas Sarkozy și Jean-Luc Melenchon, liderul partidului de extrema-stângă Franța Nesupusă.

„De 21 de ani de când sunt comemorate victimele, noi nu ne vom obișnui cu aceasta”, a spus Macron.

Evocând soarta Sophiei Petronin, reținută ca ostatică în Mali, președintele francez a amintit „mobilizarea deplină și integrală a instituțiilor publice și discreția care în acest domeniu este soră cu eficiența”.

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7187 secunde