Macron anunță crearea unui muzeu în memoria victimelor terorismului

248
Macron anunță crearea unui muzeu în memoria victimelor terorismului - macron-1537452734.jpg

Articole recomandate

Președintele francez Emmanuel Macron a anunțat, în cursul ceremoniei anuale de omagiere a victimelor terorismului, construirea unui muzeu-memorial dedicat acestora, precum și măsuri suplimentare pentru cei care au avut de suferit în urma atentatelor, informează AFP.

Împreună cu soția sa, șeful statului a asistat, miercuri după-amiază, în grădinile Domului Invalizilor din Paris, la această ceremonie, aflată la a 19-a ediție, organizată de Asociația franceză a victimelor terorismului (AFVT) și de Federația națională a victimelor atentatelor și accidentelor colective.

"Doresc ca un muzeu-memorial să fie creat și ca lucrările să fie lansate fără întârziere", a declarat el în fața unei asistențe formate din reprezentanți ai victimelor, miniștri, precum și personalități politice, precum fostul președinte Nicolas Sarkozy și Jean-Luc Melenchon, liderul partidului de extrema-stângă Franța Nesupusă.

"De 21 de ani de când sunt comemorate victimele, noi nu ne vom obișnui cu aceasta", a spus Macron.

Evocând soarta Sophiei Petronin, reținută ca ostatică în Mali, președintele francez a amintit "mobilizarea deplină și integrală a instituțiilor publice și discreția care în acest domeniu este soră cu eficiența".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5477 secunde