Măcel în Venezuela. Regimul Maduro a deschis focul împotriva civililor, la granița cu Brazilia

368
Măcel în Venezuela. Regimul Maduro a deschis focul împotriva civililor, la granița cu Brazilia - 69694876291607700-1550916422.jpg

Articole recomandate

Forțele armate ale regimului de la Caracas au deschis focul împotriva civililor la granița cu Brazilia. Tensiunile au explodat, în așteptarea transportului de ajutor umanitar american care ar trebui să sosească în Venezuela, sâmbătă.

Cel puțin doi civili au murit și 14 au fost răniți vineri seară după ce forțele armate venezuelene au deschis focul împotriva deonstranților aflați lângă granița cu Brazilia.

Măcelul a izbucnit în momentul în care mulțimea a încercat să blocheze un convoi militar trimis la graniță să oprească ajutorul umanitar trimis din SUA.

Sâmbătă este un nou punct culminant. Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a îndemnat vineri Venezuela "să nu recurgă la forță letală împotriva manifestanților", în contextul în care sâmbătă ar putea avea loc violențe cu ocazia transportului de ajutor umanitar american în această țară, relatează AFP, citată de Agerpres.

În acest timp, opozantul Juan Guaido, recunoscut de peste 50 de țări ca președinte interimar al Venezuelei, a afirmat că armata a "participat" la operațiunea care i-a permis să ajungă vineri la Cucuta, în Columbia, în pofida unui ordin al justiției care îi interzicea să părăsească țara, notează AFP.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0228 secunde