MĂCEL! "FOSTUL PREȘEDINTE AL ȚĂRII A FOST UCIS"

3129
MĂCEL!

Articole recomandate

Fostul președinte al Yemenului, Ali Abdallah Saleh, ar fi fost ucis de rebelii houthi, alături de care s-a aflat până de curând în alianță, în lupta împotriva regimului. Informația nu a fost confirmată oficial.

Postul de radio al Ministerului de Interne yemenit, controlat de rebeli houthi, a transmis luni că fostul președinte yemenit Ali Abdallah Saleh a fost ucis, fiind împușcat de luptători houthi care au intrat peste el în casă, informează EFE, citată de Agerpres.

Un oficial houthi a confirmat pentru agenția de presă chineză Xinhua că fostul președinte Ali Abdallah Saleh, nepotul său Tareq, alte rude și secretarul general al partidului lui Saleh au fost uciși.

''Saleh și asistentul secretarului general al partidului, Yasser al-Awadhi, au fost uciși luni dimineață în timp ce încercau să scape în districtul Khawlan de la periferiile sud-estice ale orașului Sanaa, în drumul lor către provincia Marib, controlată de guvernul susținut de Arabia Saudită'', a declarat oficialul houthi.

Saleh, a cărui moarte nu a putut fi confirmată din alte surse, a rupt alianța cu rebelii houthi în acest sfârșit de săptămână după confruntările care au avut loc între combatanți ai ambelor facțiuni.

Potrivit EFE, după atac, rebelii houthi au aruncat în aer casa lui Saleh, aflată în cartierul Al Siasi, din Sanaa. Conform declarațiilor martorilor, mai mulți bărbați înarmați au pătruns în locuință în jurul prânzului și apoi au amplasat dispozitive explozive în mai multe locuri din casă.

Și Reuters a transmis că Saleh ar fi fost ucis, citând tot postul controlat de rebelii houthi, dar a adăugat că informația nu a fost confirmată și de postul tv controlat de rebeli.

Rebelii houthi, sprijiniți de Iran, se află de mai mulți ani într-un conflict sângeros împotriva regimului de la Sanaa, susținut de Arabia Saudită.

Războiul a ucis cel puțin 10.000 de oameni și a lăsat milioane de oameni fără case, scrie romaniatv.net


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2471 secunde