Măcel! 300 de foști polițiști, uciși de teroriștii ISIS

164
Măcel! 300 de foști polițiști, uciși de teroriștii ISIS - politistiisis-1479388700.jpg

Articole recomandate

Militanți ai grupării jihadiste Statul Islamic (SI) ar fi ucis peste 300 de foști polițiști irakieni în urmă cu trei săptămâni și i-ar fi înhumat într-o groapă comună în apropierea orașului Hammam al-Alil, la sud de Mosul, a informat Human Rights Watch (HRW).

Un reporter Reuters s-a deplasat la locul unde se află groapa comună și unde, potrivit locuitorilor, militanții SI au îngropat victimele care au fost împușcate sau decapitate. Locuitorii au afirmat că aproximativ 200 de persoane au fost ucise în săptămânile de dinaintea retragerii din oraș a Statului Islamic.

Human Rights Watch a afirmat că foști polițiști au fost separați de un grup format din circa 2.000 de persoane provenite din sate și orașe din apropiere și care au fost forțate să mărșăluiască alături de militanți luna trecută în timp ce aceștia se retrăgeau către nordul orașului Mosul și în orașul Tal Afar.

Un muncitor a declarat pentru HRW că a văzut combatanți ai SI conducând patru camioane care transportau 100 până la 125 de persoane, în apropierea locului ce urma să devină o groapă comună. Câteva minute mai târziu, el a auzit focuri de arme automate și strigăte de ajutor. În noaptea următoare, pe 29 octombrie, a avut loc o scenă asemănătoare, când 130-145 de bărbați au fost uciși, a spus martorul.

Un alt martor, un locuitor din Ham-mam al-Alil, a afirmat că a auzit focuri de arme automate în zonă timp de aproximativ șapte minute, trei nopți la rând.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7443 secunde