Ultima coridă la Barcelona cu eroul orașului:

Luptele cu tauri, interzise în Catalonia

2640
Luptele cu tauri, interzise în Catalonia - josetomas-1317042810.jpg
O tradiție de 700 de ani a luat sfârșit seara trecută la Barcelona, când a avut loc ultima coridă. Jose Tomas, cel mai mare matador al Spaniei, plătit cu jumătate de milion de euro pentru fiecare luptă, a fost starul serii, dar ultima lovitură dată taurului i-a fost acordată naționalist unui matador local, eroul orașului, Serafin Marin.

De mai mulți ani încoace, luptele cu tauri nu reușeau să umple mai mult de o treime din cele 18.000 de locuri ale arenei La Monumental, dar biletele la ultima coridă din Catalonia s-au vândut în câteva ore, cele de pe piața neagră au ajuns și la 1500 de euro, iar afișele au intrat pe mâna colecționarilor. Jose Tomas, cel mai mare matador al Spaniei, și-a făcut în triumf intrarea în arena barceloneză, care este preferata lui, și a luptat cu taurul, dar lovitura finală i-a fost aplicată de eroul orașului, matadorul Serafin Marin. Pentru el au răcnit cei 18.000 de spectatori ultimul Ole!, care pune capăt unei tradiții a luptelor cu tauri de 700 de ani, deși Jose Tomas este cel plătit cu jumătate de milion de euro pentru fiecare intrare în arenă.

Oficial, autoritățile catalane au hotărât interzicerea luptelor cu taurii de la 1 ianuarie anul viitor în urma unui protest al organizației pentru protecția animalelor Prou!, care a adunat 180.000 de semnături, relatează corespondentul catalan al telegraph.co.uk. Neoficial acesta spune că motivul ar fi unul cât se poate de politic. Interzicerea unui sport de tradiție, simbol al Spaniei castiliene, este un mod cât se poate de spectaculos pentru catalani de a-și dovedi independența față de Madrid și de restul Spaniei. Decizia catalanilor a stârnit o dezbatere în întreaga Spanie, pasionații de coride temându-se că sportul lor sângeros preferat, care a inspirat atâția mari artiști, precum Goya, Picasso sau Hemingway, va dispărea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5877 secunde