Lumea modei reacționează la adoptarea legii care interzice modelele excesiv de slabe

130
Lumea modei reacționează la adoptarea legii care interzice modelele excesiv de slabe - rtwcatwalkyourselfss11soniarykie-1428132943.jpg

Articole recomandate

Lumea modei a taxat cu duritate adoptarea de către deputații francezi a legii care interzice angajarea unor modele excesiv de slabe, în cadrul unui efort de a combate anorexia, relatează AFP.


Franța a adoptat legea care interzice recurgerea la modele excesiv de slabe, într-un efort de combatere a anorexiei

Legea — adoptată de camera inferioară a parlamentului de către majoritatea socialistă, în pofida opoziției parlamentarilor conservatori — prevede pedeapsa cu închisoarea de până la șase luni și o amendă de 75.000 de euro pentru reprezentanții oricărei agenții de modelling care îi încalcă prevederile.

Sindicatul Național al Agențiilor de Modelling (Synam) a calificat drept "extrem de gravă" confuzia făcută între anorexie și scăderea în greutate a manechinelor.

"Este o înțelegere greșită a faptului că anorexia este o boală psihogenă (cauzată în principal de factori psihologici)", a declarat pentru AFP Isabelle Saint-Felix, secretar general al Synam, care reprezintă patruzeci de agenții de modelling din Franța.

"Este un raționament puțin simplist să crezi că nu vor mai fi persoane anorexice dacă renunțăm la modelele foarte slabe", a completat ea, făcând aluzie la faptul că unele modele au în mod natural o asemenea conformație.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Duminică, 18 Ianuarie 2015
Stire din Economie : "Funcționarii se tem să respecte legea"
Miercuri, 08 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : "E lege sau nu e lege?"
Pagina a fost generata in 0.3987 secunde