Mai multe ştiri online:

Lumea jazzului, ÎNDOLIATĂ!

Ştire online publicată Vineri, 14 Decembrie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Cântăreața americană de jazz Nancy Wilson, câștigătoare a trei premii Grammy, a murit joi în reședința sa din California la vârsta de 81 de ani, a anunțat agentul ei de presă, citat de Reuters.

Interpreta unor piese melodioase și dramatice din anii '60, Nancy Wilson, considerată o cântăreață de jazz pe parcursul întregii sale cariere, în pofida faptului că putea să abordeze foarte multe alte genuri muzicale, obișnuia să spună că era "o stilistă a cântecului".

"A fost una dintre acele rare vocaliste care pot să cânte orice. Jazz, blues, pop și chiar funk. Și chiar a cântat toate aceste stiluri", a declarat agentul ei de presă, Devra Hall Levy.

Piesa "How Glad I Am" i-a adus un premiu Grammy în 1965 la categoria "cea mai bună interpretare R&B". A câștigat apoi două premii Grammy în categorii dedicate muzicii jazz și a lansat peste 70 de albume.

În 2004 a primit un premiu pentru întreaga carieră - Jazz Masters Fellowship - din partea National Endowment for the Arts.

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 8264 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 4020 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Monden
luni, 15 iulie Foto : Cornelia Catanga a făcut infarct! 2957 vizite, 0 comentarii Cornelia Catanga a făcut infarct!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7185 secunde