Ludovic Orban: 80% dintre români vor să-și petreacă concediul în România

109
Ludovic Orban: 80% dintre români vor să-și petreacă concediul în România - 1-1591966228.jpg

Articole recomandate

Premierul Ludovic Orban a declarat că, potrivit unui sondaj al autorităților, 80% dintre români vor să-și petreacă concediul în România și le-a recomandat acestora să meargă în concediu în țară, afirmând că "avem atâtea locuri frumoase de văzut", potrivit Digi24.


"Conform sondajului pe care l-am făcut, 80% dintre români vor să-și petreacă concediul în România. Adică e mult mai mare numărul românilor care vor să-și petreacă concediul în România decât în alte țări și chiar recomandarea mea este, și din cauza epidemiei, dar și pentru a da dovadă de susținere pentru turismul autohton, să își petreacă concediul în România, pentru că avem atâtea locuri frumoase de văzut.


Dacă fiecare dintre noi ne gândim unde n-am fost din superbele locuri pe care le are țara asta, haideți să mergem anul ăsta în locurile în care n-am fost din România și să ne petrecem concediul în țara noastră, ca să și sprijinim turismul autohton și să vedem cu ochii noștri atâtea frumuseți pe care le are România", a afirmat Ludovic Orban, vineri, întrebat dacă autoritățile au o actualizare referitoare la traficul aerian, având în vedere că "foarte multă lume vrea să plece în concediu în străinătate", a declarat Ludovic Orban.


Premierul a făcut și precizări legate de reluarea traficului aerian internațional, subliniind că Guvernul a adoptat, joi, o hotărâre privind noi măsuri de relaxare, printre care și una referitoare la traficul aerian.


"Această hotărâre de guvern a instituit o măsură. INSP-ul, pe baza unei metodologii de analiză a nivelului de răspândire al epidemiei celorlalte țări, face un clasament al țărilor cu un coeficient care se calculează în funcție de numărul de infectări mediu din ultimele 14 zile la nivelul de locuitori (...) Toate țările care vor fi sub 5 coeficientul, practic, legătura între România și țările respective nu va mai genera nici o interdicție, adică persoanele care vin din țările respective sunt libere să intre în țară și nu se va mai dispune măsura izolării sau a carantinării la cerere, cum avem astăzi.


Mi-e greu să vă dau o listă a țărilor, pentru că mecanismul stabilit prin hotărârea de guvern este: INSP-ul face evaluarea și decizia privitoare la țările pentru care se liberalizează circulația între România și țările respective o ia Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Această evaluare se face săptămânal. (...) Sunt multe țări din Europa și nu numai, și din jurul Europei, care au acest indicator sub 5 și pentru care nu va mai exista obligativitatea izolării la domiciliu. De asemenea, în relația cu aceste țări nu vor mai exista restricții în ceea ce privește traficul aerian. Adică se vor redeschide zborurile către țările respective", a mai spus Orban.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8709 secunde