Lucruri mai puțin cunoscute despre atentatele de la 11 septembrie

1068
Lucruri mai puțin cunoscute despre atentatele de la 11 septembrie - groundzeroap460-1315514196.jpg
Povestea atentatelor de la 11 septembrie este cunoscută în întreaga lume. Numărul victimelor, modul de operare, autorii și războiul antiterorism care a urmat au ținut frecvent prima pagină a ziarelor în ultimii 10 ani. Există însă multe aspecte ale tragediei care nu sunt la fel de celebre. Și deși au avut un impact major asupra populației, ele au rămas necu-noscute.

Locuitorii din New York au devenit mai credincioși sub impactul tragediei de la World Trade Center. Potrivit cercetătorilor, numărul celor care au mers la biserică imediat după atentate a crescut cu 20%. Alți americani și-au înecat amarul în alcool și droguri. Consumul de băuturi, tutun și stupefiante în Manhattan a cunoscut un salt spectaculos în zilele de după 11 septembrie 2001.

După prăbușirea turnurilor gemene, totul s-a transformat într-un morman de moloz. Puțini știu însă că, din peste 3.700 de cadavre, doar 291 au fost recuperate intacte, celelalte au fost identificate din fragmente, pe bază de ADN. Echipele de intervenție au săpat printr-un milion de tone de moloz pentru a găsi rămășițele pământești și obiectele personale ale victimelor. Au descoperit 65.000 de articole, dintre care 437 ceasuri si 144 verighete.

Nici la capitolul prevenire, informațiile nu sunt cunoscute întru totul. Cu trei ore înainte de producerea atacului, un aparat de la Universitatea Princeton a prezis un dezastru iminent. Mașinăria era numită Generator de evenimente la întâmplare.

Cinci dintre autorii masacrului au stat într-un motel aflat chiar lângă porțile Agenției Naționale de Securitate, în zilele de dinainte de 11 septembrie. Avionul trimis de teroriști spre Pentagon a căzut peste o aripă a clădirii, aflată în renovare. Din acest motiv, numărul victimelor a fost mai mic.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 08 Septembrie 2011
Stire din Actual : Dublu atentat în Pakistan
Joi, 08 Septembrie 2011
Stire din Actual : Incendii devastatoare în Texas
Joi, 08 Septembrie 2011
Stire din Actual : Atac cu bombă în New Delhi
Pagina a fost generata in 0.2631 secunde