Lovitură dură pentru Donald Trump. Noul ordin privind restricțiile de călătorie, blocat

137
Lovitură dură pentru Donald Trump. Noul ordin privind restricțiile de călătorie, blocat - loviturapttrump-1489677732.jpg

Articole recomandate

Un judecător din Hawaii a blocat noul ordin emis de președintele Donald Trump privind restricțiile de intrare pe teritoriul SUA pentru cetățenii a șase țări musulmane, ce urma să intre în vigoare joi, la ora locală 00.00 (7.00 ora României), relatează The Independent. 


Potrivit judecătorului federal Derrick Watson, ordinul lui Trump are la bază criterii religioase, ceea ce încalcă legea fundamentală a SUA. 


Mai multe state au încercat să blocheze în instanță ordinul executiv - a doua tentativă a lui Trump de a institui restricțiile de călătorie, după ce prima variantă a fost blocată de tribunal. 


Noul ordin menține interdicția intrării în Statele Unite, pe o perioadă de 90 de zile, a cetățenilor Iranului, Libiei, Siriei, Somaliei, Sudanului și Yemenului, dar nu și ai Irakului, și aplică restricțiile doar noilor solicitanți de vize, adică nu și celor care au deja drept de rezidență. 


Documentul suspendă, de asemenea, intrarea pe teritoriul american, pe o perioadă de 120 de zile, a tuturor refugiaților.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1845 secunde