€ 4.7205
£ 5.2885
$ 4.1484

Mai multe ştiri online:

Londra vede un entuziasm real din partea SUA pentru un acord de liber schimb

Ştire online publicată Vineri, 24 August 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Administrația americană a președintelui Donald Trump a manifestat un entuziasm real la ideea încheierii rapide după Brexit a unui acord de liber schimb între Marea Britanie și Statele Unite, a afirmat șeful diplomației de la Londra la finalul unei vizite la Washington, relatează AFP. 


„Discuțiile noastre au arătat un entuziasm real din partea administrației americane, începând cu președintele, pentru încheierea unui acord de liber schimb americano-britanic imediat ce va fi posibil după ieșirea noastră din Uniunea Europeană”, prevăzută pentru primăvara viitoare, „ceea ce va fi profitabil pentru întreprinderile de pe cele două maluri ale Atlanticului”, a declarat Jeremy Hunt, într-un comunicat. 


Într-un comunicat separat, secretarul de stat Mike Pompeo, care l-a primit miercuri dimineață, a confirmat că „a salutat” cu omologul său „perspectiva unui viitor acord de liber schimb”. 


Președintele Donald Trump a criticat în iulie strategia guvernului britanic privind Brexitul, apreciind că aceasta „va ucide” perspectiva unui asemenea acord bilateral. La scurt timp însă, cu prilejul unei întâlniri cu premierul britanic Theresa May, el s-a arătat dispus să profite de această „ocazie incredibilă”. 


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8491 secunde