Londra va lansa o monedă specială, dedicată BREXIT-ului

189
Londra va lansa o monedă specială, dedicată BREXIT-ului - penitw-1540819701.jpg

Articole recomandate

Marea Britanie va lansa o monedă specială pentru a marca părăsirea Uniunii Europene. Pe monedă, care va fi emisă pe 29 martie, va fi figura inscripția "prietenie cu toate națiunile".

Ministrul britanic al Finanțelor Philip Hammond urmează să anunțe luni, când prezintă proiectul de buget, lansarea acestei monede speciale, în valoare de 50 de penny.

Pe monedă - care va fi emisă pe 29 marte, când Regatul Unit urmează să părăsească Uniunea celor 28 din care face parte de 45 de ani - va fi figura inscripția "prietenie cu toate națiunile".

Opozanții Brexitului nu s-au lăsat impresionați de acest gest și au "inundat" rețelele de socializare cu glume, multe pe tema impactului negativ pe care ieșirea din UE îl poate avea asupra economiei britanice.

"Guvernul dezvăluie noua monedă în valoare de 50 de peni după Brexit", a scris într-un mesaj postat pe Twitter, parlamentarul Wes Streeting, din cadrul Partidului Laburist (opoziție), sub o monedă de o lisră sterlină, care valorează în prezent de două ori mai mult decât moneda de 50 de peni, scrie realitatea.net





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3903 secunde