Mai multe ştiri online:

Londra și Dublinul vor coopera pentru a pune capăt vidului de putere din Irlanda de Nord

Ştire online publicată Sâmbătă, 11 Mai 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Ministrul irlandez de Externe, Simon Coveney, a afirmat că Republica Irlanda și Marea Britanie vor coopera cu partidele nord-irlandeze în încercarea de a reinstaura executivul mixt al provinciei britanice în câteva săptămâni, relatează agenția Reuters. 
Irlanda de Nord nu mai are un guvern local de peste doi ani, de când naționaliștii Sinn Fein s-au retras din executivul în care împărțeau puterea cu Partidul Democratic Unionist (DUP, probritanic). 


Uciderea jurnalistei Lyra McKee (29 de ani) în cursul unor violențe de către militanți naționaliști irlandezi a sporit presiunile asupra politicienilor de a reinstaura guvernul local. 


„Am văzut, odată cu moartea Lyrei McKee și tragedia acestui caz, ce se întâmplă când politicul nu funcționează”, a declarat Coveney la radio BBC. „Trebuie să îndreptăm lucrurile”, a adăugat el. 


„Irlanda și Marea Britanie trebuie să lucreze împreună. Guvernele britanic și irlandez vor colabora îndeaproape, pentru a înlătura o parte din greutăți, cu partidele politice în câteva săptămâni, nu luni”, a afirmat ministrul irlandez. 
Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 1.6563 secunde