€ 4.7326
£ 5.2538
$ 4.2139

Mai multe ştiri online:

Londra avertizează în legătură cu riscul unui război accidental între SUA și Iran

Ştire online publicată Marţi, 25 Iunie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Marea Britanie nu crede că SUA sau Iranul doresc un război, dar este foarte îngrijorată de posibilitatea izbucnirii unui conflict accidental, a avertizat, ieri, ministrul de Externe britanic Jeremy Hunt, transmite Reuters. 


„Suntem foarte îngrijorați: nu credem că vreuna dintre părți dorește un război, dar suntem foarte îngrijorați că am putea ajunge într-un război accidental și facem tot ce putem pentru a detensiona lucrurile”, a declarat Hunt, pentru BBC. 
Jeremy Hunt a adăugat că țara sa s-a aflat în contact constant cu SUA referitor la „situația extrem de periculoasă din Golf”. 
Tensiunile s-au amplificat între Iran și SUA după ce, la 13 iunie, două petroliere, unul aparținând unui armator norvegian și celălalt unui armator japonez, au fost lovite de dispozitive explozive la ieșirea din strâmtoarea Ormuz, la circa 30 de mile de coasta Iranului. 


Washingtonul susține că cele două nave au fost atacate de Iran, afirmând că a recuperat fragmente de mine magnetice ale armatei iraniene, în timp ce Iranul respinge orice implicare în acest atac, iar președintele iranian Hassan Rouhani a calificat acuzațiile americane drept „propagandă”.
Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.754 secunde