Liderul Mișcării Cinci Stele din Italia cere noi alegeri în iunie

122
Liderul Mișcării Cinci Stele din Italia cere noi alegeri în iunie - liderulmiscariicinciitalia-1525273473.jpg

Articole recomandate

Liderul Mișcării Cinci Stele, cel mai bine clasat partid politic din Italia la alegerile legislative anticipate din martie, a cerut organizarea unui nou scrutin în iunie, întrucât negocierile pentru formarea unui nou guvern sunt în impas.

"În acest moment, pentru mine nu există o altă soluție", a declarat Luigi Di Maio, liderul Mișcării antisistem Cinci Stele, potrivit politico.eu.

Într-o înregistrare video postată, ieri, pe pagina sa de Facebook, Di Maio a acuzat Partidul Democrat (de centru-stânga) și formațiunea politică de extremă-dreapta Liga (fosta Liga Nordului) că refuză să coopereze cu Mișcarea Cinci Stele, care a câștigat cele mai multe voturi la alegerile din 4 martie. Totuși, formațiunea antisistem condusă de Di Maio nu a reușit să obțină majoritatea parlamentară. De altfel, nici măcar coaliția de dreapta/extremă-dreapta condusă de fostul premier Silvio Berlusconi nu a reușit această performanță. În acest timp, președintele Sergio Mattarella, care încearcă să intermedieze o înțelegere între părți, s-a pronunțat împotriva întoarcerii la urne și a sugerat că ar fi imposibil un nou scrutin în iunie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5081 secunde