Liderii G7, făcuţi din deşeuri electronice

185

Articole de la același autor

Celebrul munte Rushmore din Statele Unite are acum o replică din deşeuri reciclabile în Marea Britanie. Lucrarea intitulată „Mount Recyclemore” (Muntele reciclează mai mult) a fost realizată din deşeuri electronice, cu ocazia summit-ului G7.

Artistul care a realizat lucrarea, Joe Rush, a vrut să tragă atenţia asupra faptului că deşeurile ar trebui să fie făcute din materiale mai ușor de reutilizat sau de reciclat.

„Trebuie să fie reparabile sau făcute să dureze mai mult, deoarece lucrurile acestea ajung în depozitele de deșeuri”, a spus Rush, relateză BBC. Potrivit unui raport al Organizației Națiunilor Unite, peste 53 de milioane de tone de deșeuri electronice au fost generate în întreaga lume în 2019, cu peste 9 milioane de tone mai mult decât în urmă cu cinci ani. Cei șapte lideri înfățișați în „Mount Recyclemore” sunt premierul britanic Boris Johnson, prim-ministrul japonez Yoshihide Suga, președintele francez Emmanuel Macron, premierul italian Mario Draghi, premierul canadian Justin Trudeau, cancelarul german Angela Merkel și președintele SUA Joe Biden. Lucrarea va fi expusă într-un loc vizibil, în apropierea hotelului Carbis Bay, unde va avea loc în acest weekend Summitul G7. „Mesajul cheie este: „vorbiți unul cu celălalt și hai să rezolvăm cu mizeriile”, a mai spus Rush.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9679 secunde