Liderii de extremă dreapta Salvini și Le Pen atacă "buncărul de la Bruxelles"

243
Liderii de extremă dreapta Salvini  și Le Pen atacă

Articole recomandate

Liderii italian și francez de extremă dreaptă și suveraniști Matteo Salvini și Marine Le Pen au atacat, luni, "buncărul de la Bruxelles", cu prilejul lansării, la Roma, a campaniei lor electorale pentru alegerile europene din mai 2019, relatează agenția AFP, consultată de Agerpres.

"Întâlnirea din mai va fi finalul unui parcurs, a unei revoluții a bunului simț", a dat asigurări Matteo Salvini, șef al formațiunii Liga (extremă dreapta), dar și vicepremier al Italiei și ministru de Interne.

Matteo Salvini a reușit să aibă în ultimele luni un parcurs spectaculos cu formațiunea sa. Creditat în sondaje cu mai puțin de 10% înainte de legislativele din martie, el a obținut circa 17% din sufragii și se află acum în fruntea intențiilor de vot cu peste 30%.

După ce a susținut timp de luni de zile un discurs anti-migranți, Matteo Salvini vorbește acum mai mult despre probleme sociale. "Adevărata provocare este lupta împotriva muncii precare, a șomajului, a leagănelor goale", a spus el.

"Dușmanii Europei s-au baricadat în buncărul de la Bruxelles. Oameni ca Juncker și Moscovici au adus sărăcia și teama în Europa și refuză să renunțe la fotolii", a mai spus Salvini.

Liderul italian nu ratează niciun prilej de a-i ataca pe președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și pe comisarul pentru afaceri economice, Pierre Moscovici, pentru criticile lor față de proiectul de buget al Italiei, care prevede o creștere a cheltuielilor și a deficitului public contrară angajamentelor luate până acum de Italia.

"Sunt atent la estimările burselor, piețelor, analiștilor, dar dacă un proiect de buget, la fel ca al nostru, pune în centru dreptul la muncă, la sănătate, la viață, la pensie, asta vine înaintea altor rațiuni", a subliniat Salvini.

El a fost susținut în punctele de vedere exprimate de Marine Le Pen, lidera Adunării naționale (RN, fostul Front național).

"Uniunea Europeană este construită pe multe promisiuni, dar foarte puține realizări și rezultate insuficiente", a spus Le Pen. "Noi nu luptăm împotriva Europei, ci împotriva unei Uniuni Europene devenită un sistem totalitar. Suntem astăzi într-un moment istoric. În mai anul viitor, se va scrie istorie cu I mare. Este vorba despre apariția unei Europe a națiunilor", a adăugat ea.

Marine Le Pen speră, împreună cu aliatul său Matteo Salvini și cu alți suveraniști europeni, să obțină suficiente voturi în viitoarele alegeri europarlamentare pentru a răsturna echilibrul din Parlamentul European, notează AFP. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4459 secunde