Lider al unei grupări teroriste afiliate Al Qaida, ucis într-un raid aerian al SUA

123
Lider al unei grupări teroriste afiliate Al Qaida, ucis într-un raid aerian al SUA - atac-1459597577.jpg

Articole recomandate

Hassan Ali Dhoore, un lider al grupului islamist Al-Shabab, afiliat rețelei teroriste Al-Qaida, a fost ucis într-un raid aerian american efectuat în Somalia, anunță oficiali americani citați de agenția AP, scrie Realitatea.net.


Hassan Ali Dhoore, un lider al grupului islamist Al-Shabab, afiliat rețelei teroriste Al-Qaida, a fost ucis într-un raid aerian american efectuat în Somalia, anunță oficiali americani citați de agenția AP.

O dronă militară americană a efectuat un raid aerian în provincia somaleză Jilib, situată în apropierea frontierei cu Kenya, a confirmat Pentagonul. Hassan Ali Dhoore și alți doi teroriști au fost țintele bombardamentului efectuat joi în Somalia, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Peter Cook.

Departamentul american al Apărării a precizat că rezultatele raidului sunt încă analizate, dar oficiali americani au declarat, sub protecția anonimatului, că Hassan Ali Dhoore a fost ucis.

Dhoore era suspectat de implicare în atacul terorist comis în decembrie 2014 la aeroportul din Mogadishu și într-un atentat din martie 2015, la Hotelul Maka al-Mukarramah. Cele două atacuri teroriste s-au soldat cu zeci de morți, inclusiv cetățeni americani. Hassan Ali Dhoore era și membru al rețelei teroriste Al-Qaida.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4495 secunde