€ 4.7231
£ 5.2496
$ 4.2103

Mai multe ştiri online:

Libia anunță activarea tratatului de prietenie cu Italia din 2008

Ştire online publicată Marţi, 10 Iulie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Ministrul libian de externe recunoscut de ONU, Mohamed Sayala, a anunțat, ieri, activarea tratatului de prietenie cu Italia încheiat în 2008 și suspendat în 2011, informează AFP și Xinhua. Acordul respectiv permite returnarea în Libia a migranților plecați spre Europa din această țară.

După o întâlnire la Tripoli cu omologul său italian, Enzo Moavero Milanesi, Sayala a dezmințit informațiile privind stabilirea unor baze militare italiene în sudul Libiei.

Milanesi a declarat că Libia și Uniunea Europeană împărtășesc responsabilitatea și datoria de a face față fluxului de migranți.

„Cooperarea dintre Libia, Italia și UE este esențială pentru rezolvarea problemei imigrației și evitarea dramelor umane din Mediterana”, a adăugat el.

Tratatul bilateral din 2008 a fost încheiat de premierul de atunci al Italiei, Silvio Berlusconi, și liderul libian Moammar Gaddafi. Înțelegerea a încetat să producă efecte după răsturnarea de la putere și uciderea lui Gaddafi în 2011. Printre altele, era vorba de investiții italiene în valoare de cinci miliarde de dolari, drept compensație pentru colonizarea Libiei de către Italia (1911-1943). Sayala și Milanesi nu au precizat dacă tratatul va fi reactivat ca atare sau se vor introduce amendamente. 

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7267 secunde