Legea marțială, introdusă în Ucraina, pentru 30 de zile

244
Legea marțială,  introdusă în Ucraina, pentru 30 de zile - legea-1543325986.jpg

Articole recomandate

Parlamentul ucrainean a aprobat, luni seară, introducerea legii marțiale în regiunile de frontieră pentru o perioadă de 30 de zile, pe fondul tensiunilor cu Rusia care a capturat duminică trei dintre navele sale militare, transmite AFP.

Un proiect de lege inițiat pe loc a fost aprobat de 276 de deputați, în timp ce majoritatea era de 226, în cadrul unei ședințe tensionate în prezența președintelui Petro Poroșenko și a premierului Volodimir Groisman.

Această decizie, fără precedent de la proclamarea independenței fostei republici sovietice în 1991, a fost luată la inițiativa președintelui Poroșenko, care a justificat-o printr-un risc crescut al unei ofensive terestre ruse.

"Informațiile serviciilor de informații arată amenințarea extrem de ridicată a unei operațiuni terestre împotriva Ucrainei", a afirmat, luni, Petro Poroșenko într-un discurs către națiune. "Imediat ce un soldat va păși peste frontiera noastră, nu voi pierde niciun moment pentru a proteja țara", a afirmat el în plenul parlamentului. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3554 secunde