Legea care interzice purtarea vălului islamic în spațiul public a intrat în vigoare în Danemarca

127
Legea care interzice purtarea  vălului islamic  în spațiul public  a intrat în vigoare  în Danemarca - legeacareinterzice-1533214443.jpg

Articole recomandate

Legea care interzice purtarea vălului integral islamic (burqa sau niqab) în spațiul public a intrat în vigoare miercuri în Danemarca, unde orice persoană care poartă un veșmânt ce îi acoperă fața este pasibilă acum de amendă, relatează AFP.

Pentru oponenții săi, această lege este o încălcare a libertății de alegere a femeilor, în timp ce pentru apărătorii săi este o măsură care va permite o mai bună integrare a musulmanilor în societatea daneză.

Persoanele care poartă burqa, văl care acoperă integral fața, sau niqab, care lasă dezgolită doar porțiunea din jurul ochilor, în spațiul public riscă de acum o amendă de 1.000 de coroane daneze (134 de euro). Aceasta va crește însă în caz de recidivă, ajungându-se la 10.000 de coroane începând de la a patra contravenție.

Interdicția se referă nu doar la vălul integral, ci și la alte accesorii care acoperă fața, precum cagulele și bărbile false, nu însă și la măștile de protecție.

Legea nu interzice însă purtarea în spațiul public a hijab-ului, o eșarfă care acoperă capul însă lasă fața la vedere, scrie Agerpres.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2792 secunde