Legea care interzice adopția copiilor ruși de către cetățeni ai SUA a intrat în vigoare

172
Legea care interzice adopția copiilor ruși de către cetățeni ai SUA a intrat în vigoare - 01011532263668438-1357057871.jpg

Legea controversată ce interzice adopția copiilor ruși de către cetățeni ai SUA, promulgată de președintele rus Vladimir Putin pe 28 decembrie 2012, a intrat marți în vigoare - au anunțat oficiali ruși, citați de France Presse.


Considerată drept una dintre măsurile cele mai ostile adoptate de către Moscova în relația cu SUA după încheierea Războiului Rece, legea a fost votată de parlamentul rus ca măsură de retorsiune la "lista Magnitski", o lege adoptată de Congresul SUA și promulgată de președintele Barack Obama. Acest act normativ interzice intrarea în SUA a demnitarilor ruși implicați în moartea în detenție, în anul 2009, a juristului rus Serghei Magnitski sau în alte cazuri de încălcare a drepturilor omului în Rusia, transmite Agerpres.

Noua lege rusă prevede, la rândul său, elaborarea unei 'liste negre' a cetățenilor americani indezirabili pe teritoriul Federației Ruse, în special pe motivul încălcării drepturilor cetățenilor ruși.

Washingtonul a denunțat la finalul lunii decembrie promulgarea acestei legi ruse, apreciind că este vorba despre o pură decizie "politică" din partea Moscovei față de SUA.

 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5591 secunde