Lege ce restrânge reîntregirea familială pentru refugiați, adoptată de deputații germani

155
Lege ce restrânge reîntregirea familială pentru refugiați, adoptată de deputații germani - lege-1517498052.jpg

Articole recomandate

Deputații germani au adoptat, ieri, o lege ce restrânge reîntregirea familială pentru refugiați, condiție pentru a forma un guvern de coaliție între conservatori și social-democrați, după luni de complicații postelectorale, informează AFP.

Adoptată cu 376 de voturi pentru și 298 împotrivă, textul prelungește până la 31 iulie un moratoriu în vigoare de la începutul lui 2016 cu privire la reîntregirea familială pentru refugiații numiți "subsidiari", o categorie ce numără sute de mii de persoane, cu un statut de protecție temporar și în special sirieni ce fug din calea războiului.

Începând cu 1 august, 1.000 de persoane vor fi autorizate în fiecare lună să imigreze în Germania în cadrul reîntregirii familiale, cotă ce nu include cazurile de urgență.

Ministrul de interne al Germaniei, Thomas de Maiziere, a susținut, ieri, în parlamentul federal, planurile Berlinului de a restricționa reîntregirile familiilor de refugiați care trăiesc pe teritoriul german.

"La finalul unei dezbateri dificile, avem nevoie de rezultate, pentru că este vorba de ființe umane. Iar rezultatul nostru, compromisul nostru este în același timp plin de umanitate și responsabilitate, integrare și limitare, dar și de generozitate și realism", a declarat de Maiziere în fața parlamentarilor germani. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2415 secunde