Lavrov confirmă: Noua anchetă împotrivia Iuliei Timoșenko vizează o datorie față de Rusia

809
Lavrov confirmă: Noua anchetă împotrivia Iuliei Timoșenko vizează o datorie față de Rusia - lavrov1-1318855219.jpg

Articole recomandate

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat ieri că noua anchetă demarată împotriva fostului premier ucrainean Iulia Timoșenko are legătură cu datoriile sale față de Ministerul rus al Apărării, relatează RIA Novosti.

Timoșenko, în vârstă de 50 de ani, a fost condamnată marțea trecută la șapte ani de închisoare pentru abuz de putere în semnarea unui contract gazier în 2009 cu Rusia. Două zile mai târziu, împotriva sa a fost demarată o nouă anchetă.

"Aceste datorii aparțin unei companii ucrainene private față de Ministerul rus al Apărării", a spus Lavrov, refuzând alte comentarii.

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a anunțat la 13 octombrie inițierea unei noi anchete penale împotriva Iuliei Timoșenko, în prezent, unul din liderii opoziției ucrainene, pentru o tentativă de deturnare a 405 milioane de dolari din fondurile publice în anul 1995.

Potrivit SBU, Timoșenko a transferat asupra guvernului sarcina de a rambursa Ministerului rus al Apărării o datorie de 405,5 milioane de dolari aparținând grupului său Sistemele Energetice Unice ale Ucrainei (EESU).

Lavrov a calificat primul proces împotriva fostului premier ucrainean, care și-a făcut averea în timpul controversatei ere a privatizărilor din anii 90, ca fiind unul politic. Șeful diplomației ruse a declarat că Timoșenko nu putea fi judecată pentru un contract gazier a cărui bază legală nu a fost niciodată pusă la îndoială.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 17 Octombrie 2011
Stire din Actual : Doamna în Alb a murit
Pagina a fost generata in 1.7304 secunde