Lava vulcanului Cumbre Vieja de pe insula La Palma a ajuns să acopere o suprafață de peste 10 hectare în Oceanul Atlantic

187
Lava vulcanului Cumbre Vieja de pe insula La Palma a ajuns să acopere o suprafață de peste 10 hectare în Oceanul Atlantic - vulcan-1633008901.jpg
Lava vulcanului Cumbre Vieja de pe insula spaniolă La Palma care a ajuns la Oceanul Atlantic a câştigat teren şi acoperă acum peste zece hectare în ocean, a declarat joi Institutul de vulcanologie din insulele Canare (Involcan), relatează AFP.




„Se estimează că depăşeşte deja zece hectare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Involcan, David Calvo, care a afirmat că vor fi efectuate măsurători mai precise în următoarele ore, folosindu-se drone.

Potrivit Digi24, fluxul de lavă provenit de la vulcanul Cumbre Vieja, care a erupt în urmă cu unsprezece zile, a ajuns în cele din urmă la ocean în noaptea de marţi spre miercuri după ce a parcurs şase kilometri, distrugând tot în cale. De atunci, lava vulcanului a continuat să erupă și să curgă în ocean.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4618 secunde