Laura Ghibu, despre simptomele variantei Delta: „Debutează cu simptome care pot fi puțin ciudate"

743
Laura Ghibu, despre simptomele variantei Delta: „Debutează cu simptome care pot fi puțin ciudate

Articole de la același autor

Laura Ghibu, medic român stabilit în Suedia, a explicat de ce varianta Delta este atât de agresivă mai ales cu persoanele vaccinate şi tinerii şi a prezentat simptomele prin care debutează boala, moment în care ar trebui să consultam medicul pentru a evita spitalizarea.


Potrivit Antena3, întrebată de ce varianta Delta este mult mai agresivă cu cei nevaccinați, Laura Ghibu, medic român stabilit în Suedia, a precizat că această variantă este mult mai contagioasă decât celelalte.

„Aceasta variantă are şi un alt decurs, un pic mai rapid decât eram noi obișnuiți. Simptomele se văd după două, patru zile, când înainte se vedeau poate după o săptămână, iar înrăutățirea stării se face mult mai repede decât înainte. Simptome grave putem să vedem după 4-5 zile. Debutează cu simptome care pot fi puțin ciudate.

Nu este ca varianta inițială când îţi pierdeai gustul, mirosul şi aveai tuse şi dureri de gât. Această variantă poate să debuteze şi cu simptome ușoare de răceală şi poate să debuteze şi cu dureri de burtă şi alte simptome intestinale.


Lumea poate nu bagă se seamă aceste simptome şi ajunge să ceară ajutorul medicului când e poate prea târziu", spune medicul Laura Ghibu.

Întrebată apoi despre tineri şi creșterea ratei de infectare în rândul lor, medicul a precizat că "tinerii nu mai au putere să mai respecte restricţiile ar contagiozitatea mare face ca acest virus să se răspândească repede printre ei.

„Din studii, un tânăr la 10.000 poate să decedeze din cauza acestei variante şi cam 26% din tinerii infectați ajuns să fie spitalizați şi la ATI", a mai explicat medicul Laura Ghibu.





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.504 secunde