La un pas de tragedie! Bombă descoperită în apropierea unei școli din Irlanda de Nord

183
La un pas de tragedie! Bombă descoperită  în apropierea unei școli din Irlanda de Nord - launpasdetragedie-1493044793.jpg

Articole recomandate

Poliția britanică a anunțat că a descoperit un dispozitiv explozibil în apropierea unei școli primare din Irlanda de Nord, existând suspiciuni că dispozitivul ar fi fost plasat de separatiștii irlandezi cu scopul de a ucide agenți de poliție, relatează BBC News. Chris Noble, un oficial din cadrul poliției, a declarat că dispozitivul era unul de mărime apreciabilă și constituia un risc serios pentru populația civilă.

Aproximativ 20 de persoane au fost evacuate din casele lor în timpul operațiunii de securitate. Dispozitivul a fost descoperit în apropiere de o școală din zona de nord a orașului Belfast.

Acesta este al treilea incident grav din ultimele două luni, după două atacuri cu bombă care au vizat poliția. Chiar dacă nu au existat victime, incidentele evidențiază amenințările din ce în ce mai mari reprezentate de facțiunile desprinse din Armata Republicană Irlandeză (IRA).

Conflictul nord-irlandez, între grupuri paramilitare pro-irlandeze și miliții protestante unioniste, s-a încheiat în anul 1998, soldându-se cu peste 3.500 de morți.

Recent, partidul republican pro-irlandez Sinn Fein a cerut organizarea "cât se poate de curând" a unui referendum pentru desprinderea Irlandei de Nord de Marea Britanie și unirii cu Irlanda, în contextul în care și Scoția solicită un plebiscit pro-independență din cauza Brexit. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 11 Februarie 2017
Stire din Eveniment : ALERTĂ. Posibilă bombă la mall
Miercuri, 08 Februarie 2017
Stire din Eveniment : Alertă cu bombă  în parcare la Kaufland!
Pagina a fost generata in 0.4163 secunde