€ 4.734
£ 5.2448
$ 4.2129

Mai multe ştiri online:

La un pas de tragedie! Bombă descoperită în apropierea unei școli din Irlanda de Nord

Ştire online publicată Marţi, 25 Aprilie 2017. Autor: Cuget Liber Online.
Poliția britanică a anunțat că a descoperit un dispozitiv explozibil în apropierea unei școli primare din Irlanda de Nord, existând suspiciuni că dispozitivul ar fi fost plasat de separatiștii irlandezi cu scopul de a ucide agenți de poliție, relatează BBC News. Chris Noble, un oficial din cadrul poliției, a declarat că dispozitivul era unul de mărime apreciabilă și constituia un risc serios pentru populația civilă.

Aproximativ 20 de persoane au fost evacuate din casele lor în timpul operațiunii de securitate. Dispozitivul a fost descoperit în apropiere de o școală din zona de nord a orașului Belfast.

Acesta este al treilea incident grav din ultimele două luni, după două atacuri cu bombă care au vizat poliția. Chiar dacă nu au existat victime, incidentele evidențiază amenințările din ce în ce mai mari reprezentate de facțiunile desprinse din Armata Republicană Irlandeză (IRA).

Conflictul nord-irlandez, între grupuri paramilitare pro-irlandeze și miliții protestante unioniste, s-a încheiat în anul 1998, soldându-se cu peste 3.500 de morți.

Recent, partidul republican pro-irlandez Sinn Fein a cerut organizarea „cât se poate de curând” a unui referendum pentru desprinderea Irlandei de Nord de Marea Britanie și unirii cu Irlanda, în contextul în care și Scoția solicită un plebiscit pro-independență din cauza Brexit. 

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8782 secunde