La un pas de teroare! Prins în timp ce încerca să introducă un dispozitiv exploziv într-un avion

166
La un pas de teroare! Prins în timp ce încerca să introducă un dispozitiv exploziv într-un avion - gasitvinovat-1502284552.jpg

Articole recomandate

Un bărbat care a încercat să introducă un dispozitiv exploziv la bordul unui avion ce urma să decoleze de pe aeroportul din Manchester spre Italia, la 30 ianuarie, a fost găsit vinovat marți de posesie de explozivi cu intenția de a pune în pericol vieți, transmite Reuters.

Nadeem Muhammed, în vârstă de 43 de ani, încerca să se îmbarce într-un avion al companiei Ryanair când agenții de securitate au depistat dispozitivul exploziv ascuns în bagajul său de mână.

Bomba, construită în interiorul unui marker sigilat, fusese proiectată să fie declanșată manual.

Personalul de securitate al aeroportului a confiscat dispozitivul, dar l-a lăsat în libertate pe Muhammed. Acesta a revenit pe aeroport pe 5 februarie, când s-a îmbarcat spre Italia. A fost arestat de poliție la revenirea în Marea Britanie, șapte zile mai târziu.

Inculpatul a susținut că, probabil, dispozitivul i-a fost pus în bagaj de unul dintre copiii săi, dintre care cel mai mare are 11 ani.

Procurorii au afirmat însă că Muhammed intenționa să detoneze dispozitivul în timpul zborului.

"Motivul tentativei lui Nadeem Muhammed de a aduce acest dispozitiv în avion rămâne necunoscut. Cu toate acestea, este clar că, dacă ar fi reușit, consecințele ar fi putut fi dezastruoase", a subliniat procuroarea Sue Hemming.

Sentința urmează să fie pronunțată de tribunalul din Manchester la data de 23 august.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3422 secunde