La Madrid și Barcelona se redeschid luni terasele barurilor, hotelurile și muzeele

275
La Madrid și Barcelona se redeschid luni terasele barurilor, hotelurile și muzeele - assasasasa-1590167532.jpg

Articole recomandate

Madrid și Barcelona, până acum excluse de la relaxarea restricțiilor în Spania, vor putea redeschide luni terasele barurilor, hotelurile și muzeele, alăturându-se restului țării după două săptămâni de așteptare, a anunțat vineri guvernul spaniol, informează Agerpres.


Multe zone ale țării care au început deja relaxarea măsurilor de restricție vor trece la etapa următoare, odată cu redeschiderea plajelor, a piscinelor și cinematografelor.


Redeschiderea rămâne însă însoțită de măsuri stricte de limitare a numărului de clienți, 50% de exemplu pentru terase, a decis luni consiliul de miniștri.


Relaxarea măsurilor în regiunile Madrid și Barcelona, cu cel mai mare număr de locuitori din țară, a fost întârziată deoarece acestea sunt două zone cel mai puternic afectate de pandemie. Spania este una dintre țările grav afectate cu 28.628 de decese, conform cifrelor oferite de Ministerul Sănătății.


Aceste două regiuni, precum și o mare parte din Castilia-Leon (la nord de Madrid), trec prin urmare la prima fază a relaxării măsurilor.


Muzeele din aceste regiuni se vor putea redeschide pentru doar 30% din numărul obișnuit de vizitatori, în timp ce hotelurile vor trebui să țină închise zonele comune (piscine, săli de gimnastică, saloane) pentru a reduce riscul de contagiune.


Redeschiderea magazinelor mici, care a început deja în această săptămână, va fi generalizată, numărul clienților fiind limitat la 30% din capacitatea de primire.


Zonele din țară care se aflau deja în faza 1, reprezentând în total 22 de milioane de spanioli și incluzând arhipelagurile turistice Insulele Baleare și Canare, vor trece la faza 2 de relaxare, ceea ce permite utilizarea piscinelor (cu capacitate limitată) și a plajelor, unde trebuie menținută o distanță de cel puțin doi metri între fiecare persoană sau grup.


Această fază include și redeschiderea cinematografelor, a teatrelor și sălilor de concerte, la o treime din capacitatea normală, precum și a centrelor comerciale, cu 40% din capacitatea de primire.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.639 secunde