La Budapesta, Sarkozy îi ia apărarea lui Viktor Orban

303
La Budapesta, Sarkozy îi ia apărarea lui Viktor Orban - labudapesta-1553453171.jpg

Articole recomandate

Fostul președinte francez de dreapta Nicolas Sarkozy l-a apărat, sâmbătă, la Budapesta, pe prietenul său Viktor Orban și a pledat pentru compromis în cadrul Uniunii Europene, în timp ce Fidesz, partidul premierului ungar, a fost suspendat, miercuri, din Partidul Popular European (PPE), informează AFP. 


"Ungaria este țara tatălui meu. O țară care este puternică în istoria sa. Este un mare popor, curajos, care a îndrăznit să se ridice singur - Fidesz este în fruntea acestei mișcări - contra dictaturii comuniste și împotriva totalitarismului. Ungaria este profund europeană prin istoria, cultura și valorile sale. Și Ungaria este o mare țară democratică", a declarat Sarkozy, fost șef al statului între 2007 și 2012, în cursul unei conferințe asupra migrațiilor, în prezența premierului Orban. 
"Și mie, Viktor, cineva care este capabil să câștige alegerile de trei ori la rând, într-o epocă atât de instabilă și de dificilă, îmi impune respect. Tu ai făcut ceea ce eu nu am fost capabil să fac. Poate că asta ți se reproșează, că ai câștigat", a adăugat Sarkozy. 


PPE a suspendat Fidesz pe o durată nedeterminată. Dreapta europeană este împărțită de câteva luni cu privire la cazul lui Orban, la campaniile sale anti-Bruxelles și la unele aspecte ale politicii sale, considerată că atentează la libertățile publice. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4138 secunde